Rezervacije : +382 67 245 526 info@transfernovi.com

Taksijem do tajanstvenih kutaka Dubrovnika

14. 10. 2024.

Kažu da je putovanje kroz Dubrovnik putovanje u svijet mašte i fantazije. Taksijem od Herceg Novog do Dubrovnika stižete za nepunih sat vremena. Transfer Montenegro vam nudi usluge privatnih transfera, i taksi će vas čekati na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Dubrovnik je grad slikovitih pejzaža, blage klime i izuzetno zanimljivih okolnih mjesta do kojih lako možete organizovati izlete. U ovom tekstu donosimo vam nekoliko zanimljivih lokacija koje možete obići tokom svog boravka u Dubrovniku.

Misteriozna prošlost ostrva Daksa

Ostrvo Daksa nalazi se ispred Gruža čuvene dubrovačke luke. Do 1990. godine ovo ostrvo je bilo zabranjeno područje jer je nakon Drugog svjetskog rata ovdje ubijeno stotine ljudi osumnjičenih za saradnju sa okupatorom. Dubrovčani i dan danas tvrde da duhovi ubijenih hodaju ovim ostrvom. Ostrvo Daksa preporučujemo hrabrim avanturistima koji tragaju za istorijskim činjenicama.

Ljetnjikovac Bunić Kaboga

Ovaj ljetnjikovac je smješten na mirnoj lokaciji i ima veliki istorijski značaj. On predstavlja svojevrsni spomenik dubrovačke gotičko – renesansne arhitekture 15. i 16. vijeka. Nalazi se na južnoj obali ušća Rijeke dubrovačke – rijeke Omble. U sklopu ljetnjikovca nalazi se kapelica gdje se mogu održavati crkveni obredi. U prošlosti je bio dom mnogih čuvenih dubrovačkih porodica, a manifestacije poput koncerata ozbiljne i zabavne muzike, izložbi, kršetnja i vjenčanja ponovo su oživjele ovaj veličanstveni ljetnjikovac.

Tvrđava Lovrjenac – lokacija za obožavaoce serije “Igra prijestola”

Simbol dubrovačke slobode i nezavisnosti nalazi se na stijeni visokoj 37 metara. Tvrđava Lovrijenac je služila za odbranu grada od napada s mora. Pojedini kadrovi poznate serije “Igra prijestola” snimani su upravo na ovoj tvrđavi. Zapravo, ona je bila mjesto gdje su se odvijale ključne scene i odluke. Lovrijenac je danas pozornica na otvorenom na Dubrovačkim ljetnjim igrama. Postoji legenda koja kaže da su Dubrovčani sagradili tvrđavu za tri mjeseca, kada su saznali da Mlečani imaju plan, koji podrazumijeva preuzimanje kontrole nad Dubrovnikom.

Ostrvo Lokrum

U neposrednoj blizini Dubrovnika nalazi se oaza mira i jedno od najprivlačnijih mjesta za izlete. To je ostrvo Lokrum. Najpopularnije atrakcije na Lokrumu su: Botanički vrt, “Mrtvo more” i Fort Royal. Fort Royal se nalazi na najvišoj tački ostrva i sa vrha se pruža izvanredan pogled na Dubrovnik i Jadransko more. Botanički vrtovi na ostrvu Lokrum su božanstveni i ovdje se nalazi mnogo divljih životinja. Takođe, u ovom vrtu se nalazi mnogo egzotičnih biljaka, oko 800 vrsta. Kad ste na Lokrumu okupajte se u njegovoj najpoznatijoj atrakciji “Mrtvom moru”. Ovo je zapravo malo jezero povezano sa Jadranskim morem, na nekim mjestima duboko i do deset metara. Voda je kristalno čista i idealna za kupanje tokom ljetnjih mjeseci.

Osim transfera od aerodroma Ćilipi u Dubrovniku do Kotora i Herceg Novog, organizujemo taksi transfere i od Kotora do Dubrovnika i aerodroma u ovom gradu. Sve detalje o transferima možete pronaći putem linka: https://www.transfernovi.com/transfer-list/.

Transfer Montenegro misli na Vas, zato ne čekajte iznajmite svoje taksi vozilo već danas i organizujte izlet po svojoj mjeri!