Rezervacije : +382 67 245 526 info@transfernovi.com

Atrakcije na granici sa Crnom Gorom

16. 09. 2024.

Ljepota Crne Gore ne može se dovoljno opisati riječima, ona se samo može doživjeti. Postoji mnogo lokacija koje će vam prikazati živopisne i bajkovite crnogorske predjele, ali takođe je lijepo posjetiti i atrakcije koje se nalaze u blizini ili na samoj granici sa Crnom Gorom. Iznajmite taksi kod agencije TransferNovi Montenegro i krenite da istražujete naše okruženje.

Trebinje grad sunca i platana

Trebinje je u narodu poznato kao grad sunca jer ima pogodnu mediteransku klimu sa blagim zimama i toplim dugim ljetima. Spada u najsunčanije gradove na Balkanu. Od Herceg Novog je udaljeno 40 kilometara i autom stižete za otprilike sat vremena. Grad je okružen planinama Orjen i Leotar i poznat je po brojnim manastirima, od kojih su najpoznatiji Hercegovačka Gračanica, Tvrdoš i manastir Duži.

Hercegovačka Gračanica nalazi se na brdu Crkvina iznad Trebinja i predstavlja kopiju manastira Gračanica na Kosovu.

Manastir Tvrdoš je sagrađen u 16. vijeku i smatra se da ga je osnovao car Konstantin sa majkom Jelenom. Ovaj manastir je osim po svojoj duhovnoj baštini poznat i po vlastitoj vinariji koja proizvodi crno i bijelo vino. Posjetioci manastira mogu degustirati i kupiti ova kvalitetna i autentična vina.

Omiljeno mjesto kako lokalaca tako i turista jeste ljetnja bašta hotela Platani. On se nalazi u hladovini stogodišnjeg drvoreda platana i ovdje ćete uživati u ispijanju kafe i ukusnim kolačima.

Mostar veličanstveni grad na Neretvi

Mostar je jedan od najljepših gradova Bosne i Hercegovine prepoznatljiv po Starom mostu koji se nadvija iznad rijeke Neretve. Sagrađen je prije pet vjekova, zatim je krajem 20. vijeka srušen, pa kasnije ponovo obnovljen. Osim impresivne istorije poznat je po čuvenoj manifestaciji prilikom koje učesnici skaču u Neretvu sa 27 metara visine. Ova manifestacija se organizuje u julu i okuplja veliki broj učesnika i posmatrača. Mostar je udaljen 153 kilometra od Herceg Novog i potrebno je oko dva i po sata vožnje da bi se stiglo do njega. Mostar je grad kontrasta, nevjerovatnih ljepota i mješavina istočne i zapadne tradicije.

Prokletije – planinski lanac na granici Crne Gore, Albanije i Kosova

Prokletije obuhvataju granični region Crne Gore, Albanije i Kosova. Ovaj planinski vijenac se odlikuje nestvarnom ljepotom i impresivnim planinskim vrhovima. Najviši vrh Prokletija je Malo Jezerce i nalazi se u Albaniji na 2.694 metra nadmorske visine. Kada krećete iz Crne Gore, Gusinje i Plav su glavne polazne tačke za ovo putovanje. Prokletije su pravi izbor za avanturiste i ljubitelje divljine. U Crnoj Gori su 2009. godine imenovane za nacionalni park i ovo je ujedno najmlađi nacionalni park u našoj državi. Prokletije su poznate po izvorima pitke i mineralne vode, kao i velikom broju glacijalnih jezera, među koja spadaju: Visitorsko, Hridsko Ropojansko, Tatarijsko, jezerce na Vezirovoj Bradi, jezerce na Treskavcu i druga. Pogledi koji se pružaju sa najviših vrhova Prokletija su, malo je reći čudesni. Stoga ne sumnjamo da ćete upravo Prokletije uvrstiti na vašu listu za posjete.

Rezervišite svoje taksi vozilo bez čekanja jer su sa Transfer Montenegrom svi putevi lako dostupni!