Rezervacije : +382 67 245 526 info@transfernovi.com

Dubrovnik – grad čija ljepota ne blijedi

02. 09. 2024.

Destinacija koja nudi sve, biser Jadrana i spektakl uživo, jednom riječju – Dubrovnik. Grad čija ljepota ne blijedi. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a jer ima očuvano staro gradsko jezgro i predstavlja jedno od glavnih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Ulice Dubrovnika popločane su kamenom, a sa njegovih zidina pruža se magičan pogled na okolinu i more. Ovdje se nalaze brojni spomenici, sakralni objekti, muzeji i prirodne znamenitosti. Zbog svoje izuzetno povoljne mediteranske klime i oko 260 sučanih dana tokom godine bilježi veliki broj turista tokom cijele godine.

Simbol Dubrovnika je Stradun, glavna ulica u Starom gradu u kojoj su smješteni mnogi kafići, prodavnice i suvenirnice. Stradun je srce Dubrovnika i nezaobilazna lokacija za sve koji posjećuju ovaj grad. Važi za živahno mjesto gdje se održavaju brojni ulični performansi i festivali i kao takva čini centralno mjesto društvenog i kulturnog života Dubrovnika.

Kulturni festival „Dubrovačke ljetnje igre“ ove godine slavi svoje 75. izdanje i to je jedan od najpoznatijih i najstarijih kulturnih događaja u Hrvatskoj. Festival se održava svake godine od 10. jula do 25. avgusta i tih dana Dubrovnik postaje prava pozornica koja nudi širok spektar muzike, plesa i folklora.

Kada pričamo o gastronomiji, pored lokalnih i nacionalnih jela, većina dubrovačkih restorana nudi vam rozat - gastro simbol ovoga grada. Rozat ili „Dubrovačka rožata“ je kremasti kolač nalik pudingu. Ime je dobio po starom nazivu za liker od ruže koji ovom dezertu daje specifičnu aromu. Najčešće se poslužuje hladan uz svježe voće i vjerujte nam na riječ biće ovo vrhunac vašeg gastro užitka.

Pored svega što Dubrovnik nudi, njegova najznačajnija prednost i ono što ga čini još privlačnijim turistima, jeste internacionalni aerodrom Ćilipi, koji je smješten upravo u ovom gradu. Aerodrom je udaljen 15 kilometara od centra Dubrovnika, a pola sata od Herceg Novog. Ima veliki kapacitet i zavidan broj letova ka mnogim evropskim destinacijama. Tokom ljetnjih mjeseci broj letova je značajno veći. Aerodrom ima veoma važnu ulogu u turizmu, godinama se razvijao, modernizovao i značajno unaprijedio svoje usluge.

Mi vam nudimo transfere taksijem od aerodroma Dubrovnik do Kotora, Herceg Novog ili nekog drugog grada u zavisnosti od vaših zahtjeva. Informišite se na sajtu naše agencije o transferima, i rezervišite svoje taksi vozilo na vrijeme i bez čekanja.