Rezervacije : +382 67 245 526 info@transfernovi.com

Iza zidina do Kotora

26. 08. 2024.

Grad opasan visokim zidinama i bedemima, smješten na samoj obali Bokokotorskog zaliva i jedan od najljepših na Jadranu – Kotor. Okružen je zidinama koje se prostiru sve do brda Sveti Ivan koje se nalazi na 260 metara nadmorske visine i da biste stigli do njega morate preći 1426 stepenika. I vjerujte nam svaki je vrijedan, jer pogled koji vam se pruža s vrha oduzima dah. Kotorske zidine su koristile za odbranu grada i danas daju jedinstven uvid u njegovu srednjovjekovnu arhitekturu.

Najpoznatiji dio Kotora svakako je Stari grad. Čine ga mnogi trgovi, crkve i uske kamene ulice koje se prostiru poput lavirinta. Samim gradom dominira katedrala Svetog Tripuna sa svojim zvonicima. U katedrali se čuvaju relikvije Svetog Tripuna, koji se smatra zaštitnikom grada. Magiju Starog grada upotpunjavaju kuće koje su stare oko 300 godina, veliki broj muzeja i palata. Osim katedrale, ovdje možete posjetiti i Napoleonovo pozorište i palatu Bizanti.

Od prošle godine otvorena je žičara Kotor Lovćen koja je za kratko vrijeme postala jedna od glavnih atrakcija za turiste. Žičara je otvorena od aprila do oktobra ili novembra u zavisnosti od vremenskih uslova. Ima 48 gondola, svaka gondola može da primi po deset putnika. Vožnja traje 12 minuta i ovo je pogled koji se ne može opisati, već se mora doživjeti.

Kotor je grad u kome se održava manifestacija „Bokeška noć“. Ovo je manifestacija na vodi, odnosno maskenbal čamaca na vodi. Bokeška noć se održava u zadnjoj nedelji avgusta i u tom periodu su aktuelne žurke, a na svakom kotorskom trgu nastupaju brojni muzički bendovi.

Transfer Montenegro organizuje transfere taksijem iz Kotora do Dubrovnika. Vožnja traje nepunih dva sata, a dovodi vas u jedan od bisera hrvatske obale.

Garantujemo vam najbolju uslugu, zato nas pozovite i rezervišite svoj taksi!